Preuredite spalnico in začinite svoje razmerje s preprostimi feng shui nasveti

Preuredite spalnico in začinite svoje razmerje s preprostimi feng shui nasveti

Tipična slovenska spalnica je takšna: stara postelja, čim več garderobnih omar, dolgočasna in poceni oprema. V njej srečamo še kup razmetanih oblačil in morda kakšno otroško igračo. Pravi pogreb za aktivno in prijetno posteljno življenje!

Ker je spalnica eden najpomembnejših prostorov v našem domu, vaš tempelj spanja in zbliževanja s partnerjem, bi njenemu opremljanju morali posvetiti prav posebno pozornost. In če s svojim spalnim in spolnim življenjem niste ravno zadovoljni, potem čim prej razmislite o preurejanju!

So v vaši spalnici neželeni gosti? Vir: telegraph.co.uk

So v vaši spalnici neželeni gosti? Vir: telegraph.co.uk

Spalnica, opremljena po načelih feng shui, je prijeten prostor, ki vas vabi, vznemirja in pomirja hkrati. V njej boste čutili tako sproščeno, pomirjujočo energijo kot tudi vašo senzualno energijo. Počutili se boste prijetno, ne glede na to, ali se boste namenili počivati, si privoščiti krepčilen nočni spanec ali se strastno zabavati s partnerjem!

Feng shui ni nobena novost, temveč starodavna kitajska veščina urejanja prostora, katere namen je povečati skladnost in pretok energije či. Da bo ta karseda dober, je v stanovanju najpomembnejša prav lega spalnice in postelje. Kam jo torej postaviti?

spalnica-feng-shui

  1. Spalnica naj predstavlja vašo oazo miru in zasebnosti, zato zanjo izberite miren prostor, ne blizu vhodnih vrat ali kopalnice.
  2. Postelja naj stoji čim dlje od vrat. Postavljena naj bo na sredini stene, tako, da bosta imela partnerja enakovreden pristop do postelje.
  3. Ne pozabite na čistočo in svežino: tedensko menjavajte rjuhe in redno čistite okna in prah.
  4. V spalnici uporabite dvojino: kupite dve enaki nočni omarici, dve enaki bralni lučki. Ne le, da bo to prava oda partnerstvu, vaš partner bo čutil, da med vama ne delate razlik in simbolično pokažete, da ga ljubite kot samega sebe.
  5. Če želite povečati pretok energije med vama in ponovno zakuriti ogenj, ga dobesedno – zakurite. Prižgite dišeče svečke, eno od sten pobarvate v rdeče in poskusite v prostor vnesti trikotne oblike – te predstavljajo ogenj.
Ponovno zakurite vajin ogenj! Vir: fancix.com

Ponovno zakurita vajin ogenj! Vir: fancix.com

In kaj v spalnico ne sodi?

  1. Iz spalnice obvezno odstranite vse uvele rastline. Uvenelost prinaša v stanovanje slabo energijo in odmiranje, tega pa ne želite, kajne? V spalnici je pravzaprav prostor za največ eno rastlino, saj imajo le te veliko jang energije, ki lahko zmoti vaš spanec.
  2. Iz spalnice prav tako odstranite fotografije vaših staršev, nekdanjih partnerjev, papirje iz službe, televizor in računalnik ter telovadno opremo. Računalnik in televizija sicer s stališča elektrosmoga nista problematična, če sta popolnoma izključena, sta pa nadvse škodljiva za seksualno dogajanje v vaši spalnici! Delo in stres v spalnici prav tako nimata kaj iskati!
  3. Za nered ni prostora! Odstranite stare revije, neprebrane knjige, celo ostanke hrane in porabljene robčke. Či energija tako ne more krožiti, razmetano okolje pa tudi ni preveč vzpodbudno za romantične trenutke v dvoje.

Pripravila: Jana Puhar