Kako na zimske počitnice, če vam primanjkuje denarja?

Kako na zimske počitnice, če vam primanjkuje denarja?

Bližajo se zimske počitnice, ki se jih tako otroci kot starši že zelo veselijo. Nekateri odhajajo v daljne dežele, drugi na smučanje, tretji pa počitnice preživljajo doma. Danes z vami delimo nekaj idej, kako in kam na počitnice, če vam primanjkuje denarja. Vseeno si lahko počitnice obarvate kar se da pestro in poskušate v njih čim bolj uživati.

Predstavljamo vam nekaj idej, kam in kako na zimske počitnice, če vam primankuje denarja, ali pa ga za počitnice ne želite odšteti preveč. (Vir: divinedestinationstravelclub)

Predstavljamo vam nekaj idej, kam in kako na zimske počitnice, če vam primankuje denarja ali pa ga za počitnice ne želite odšteti preveč. (Vir: divinedestinationstravelclub)

Na počitnice z družinskimi prijatelji

Otroci obožujejo družbo, pa tudi vam bo verjetno dobro dela sprememba okolja, če cele dneve preživljate v službi. Za počitnice, ki ne bodo predrage, se lahko dogovorite z družinskimi prijatelji in si tako delite stroške najema apartmaja. Morda ima kateri izmed vaših družinskih prijateljev vikend, kamor se lahko odpravite skupaj. Tovrstne počitnice ne bodo praktično nič dražje od bivanja doma, vseeno pa se boste imeli dobro.

K staršem na drug konec države

Morda vaši starši živijo na drugem koncu države, kar za vas pomeni umik iz domačega kraja. Če se soočate s finančnimi težavami, pa si še vedno želite počitnic, povejte otrokom, da greste za nekaj dni na počitnice k babici in dedku. Tam poiščite zabavne dejavnosti, kot so sankanje, ježa konj, sprehodi po naravi, drsanje in podobno. Zagotovo boste preživeli nekaj zabavnih dni, pa še družili se boste z družino, ki je navadno ne vidite prav pogosto, če živijo na drugem koncu države.

Na počitnice se lahko odpravite tudi k staršem, oziroma k babici in dedku in tako skupaj preživljate čas izven domačega okolja. (Vir: allthingsageless)

Na počitnice se lahko odpravite tudi k staršem oziroma k babici in dedku in tako skupaj preživljate čas izven domačega okolja. (Vir: allthingsageless)

Dnevni izleti

Še vedno pa lahko zimske počitnice preživite tudi po obrokih, torej vsak dan počnete nekaj drugega. Če ne najdete nobene ugodne nastanitve, se še vedno vsak dan lahko odpravite nekaj kilometrov iz mesta in najdete prostor za sankanje, obiščete živalski vrt, hodite v hribe, si priredite večer pravljic, postavljate snežake, obiščete zanimive prireditve in zavijete v toplo kavarno na vročo čokolado. Ne pustite si uničiti zimskih počitnic zaradi pomanjkanja denarja.

Naj prijatelji pridejo k vam

Morda bodo vaši otroci navdušeni, če bo kakšen izmed njihovih prijateljev nekaj dni preživel pri vas ali pa obratno. Tudi v domačem kraju si lahko ustvarite pravo pustolovščino. Otroke boste gotovo razveselili, če bodo lahko nekaj dni preživeli s prijatelji in počeli, karkoli si želijo. Lahko jim pripravite filmski večer ali pa jim prebirate pravljice, uprizorite domačo gledališko igro, jih učite peči piškote, skupaj šivate, ustvarjate slike, igrate na glasbila … Tako se ne bodo počutili nič prikrajšane za radost zimskih počitnic.

Z otroci se lahko dogovorite, da k vam povabijo svoje sošolce in nekaj dni počitnic preživijo pri vas. (Vir: tulsahomeforsale)

Z otroci se lahko dogovorite, da k vam povabijo svoje prijatelje in nekaj dni počitnic preživijo pri vas. (Vir: tulsahomeforsale)

Preverite ugodne ponudbe

Danes lahko najdete počitnice že za zelo nizke cene. Preverite last minute izlete, znižane cene nočitev ali odidite čez mejo, na Hrvaško, v Srbijo ali v Bosno, kjer so cene nastanitev veliko nižje, možnosti za doživetja in zabavo pa ne zmanjka. Morda ne boste ravno smučali cel teden, lahko pa uživate v termah, v izletniških središčih, raziskujete naravo, se podate na pohodniški izlet in uživate v raznovrstni kulinariki. Vklopite domišljijo in zagotovo boste našli način, da uživate v zimskih počitnicah.