Preverite, ali vaš poklic sodi med 10 najslabših na svetu!

Preverite, ali vaš poklic sodi med 10 najslabših na svetu!

Ste kdaj siti svoje službe? Res ne marate šefa, ki se nenehno pritožuje in vas kritizira? Vam gre na živce sodelavka, ki neprestano opravlja? Sovražite tečne stranke? Kaj pa sodelavec, ki vam s svojim telesnim vonjem “polepša dan”? Delate na tri izmene, že deveti dan zapovrstjo?!

Preverite, ali se je tudi vaš poklic znašel na seznamu najslabših! Ameriška agencija Career Cast je za leto 2016 objavila seznam in zmagovalec (v negativnem smislu) je že tretje leto zapored časopisni novinar. Sledita mu drvar in televizijec, za njima pa so se znašli DJ, vojak, zatiralec golazni in prodajalec. Sledijo še oglaševalec, taksist in gasilec. V Evropi se je med najslabše poklice, vsaj kar se vojske tiče, uvrstil stražar pred Buckinghamsko palačo!

Bi stražili cel dan Buckinghamsko palačo in ne trznili niti s pogledom ob navdušenih oboževalkah? Vir: dailynewsdig.com

Bi stražili ves dan Buckinghamsko palačo in ne trznili niti s pogledom ob navdušenih oboževalkah? Vir: dailynewsdig.com

Pa so to res najslabši poklici?

Pomislite še enkrat: bi se zaposlili kot preizkuševalec pasje hrane? Bi čistili kanalizacijske odtoke ali osemenjevali krave? Vohali pazduhe? Predstavljamo seznam najslabših poklicev na svetu!

1. Ročni čistilec kanalizacije

Bi se potopili v jašek, poln človeških iztrebkov? V obleki in s cevjo že mogoče. Toda neki Indijec se je moral čiščenja jaška lotiti kar z vedrom in oblečen le v kratke hlače! Samo upamo lahko, da je to izjemen primer in ne stalna praksa.

V Indiji je čiščenje jaškov nadvse umazano opravilo! Vir: dailynewsdig.com

Čiščenje jaškov je nadvse umazano opravilo! Vir: dailynewsdig.com

2. Inšpektor iztrebkov

Živalski gnoj je odlično naravno gnojilo in lastniki vrtov to prav dobro veste. A v njem ne sme biti nevarnih bakterij, kot so E.Coli in salmonela, ki bi okužile zemljo in pridelek. Odvzem vzorcev je pač nujen.

Kaj, če bi imel slon prebavne težave? dailymail.co.uk

Kaj, če bi imel slon prebavne težave? Vir: dailymail.co.uk

3. Asistent pri strelskih vajah

Bi upali držati tarčo, v katero bi streljali vaši kolegi, ki se šele učijo uporabljati orožje? Bi se upali s temi kolegi kdaj nestrinjati ob malici? Bi dobesedno nosili glavo naprodaj vsak dan?

Asiestent na akadameniji? Nevarno! Vir: dailymail.co.uk

Asistent na akademiji? Nevarno! Vir: dailymail.co.uk

4. Vonjalec pazduh

Vsi želimo, da nas deodoranti učinkovito ščitijo pred neprijetnim telesnim vonjem. Toda obstajajo ljudje, ki morajo resničnost oglasov preverjati tudi v praksi in to početi ves dan. Uf!

Bi vonjali pazduhe osem ur na dan? Vir: dailymail.co.uk

Bi vonjali pazduhe osem ur na dan? Vir: dailymail.co.uk

5. Ginekolog za slone

V družini slonov srečamo le še tri živeče vrste, ki jim grozi izumrtje: afriški gozdni slon, afriški savanski slon in azijski slon (indijski slon). Ker je vsak mladič dragocen, se je za njihovo ohranitev potrebno včasih pošteno potruditi.

Za ohranjanje ogroženih vrst se je potrebno potruditi. Vir: dailymail.co.uk

Za ohranjanje ogroženih vrst se je potrebno potruditi. Vir: dailymail.co.uk

6. Masturbator živali

Kmetje se pritožujejo, da danes niti vzreja živali ni več prepuščena naravi. Osemenitev krave, na primer, je zaradi velike teže bika lahko praktično nemogoča, zato so najpogostejše umetne oploditve. Seme pa je seveda potrebno najprej odvzeti in stimulirati bika.

Mastrubacija ni vedno zabavna. Vir: dailymail.co.uk

Masturbacija ni vedno zabavna. Vir: dailymail.co.uk

7. Promotor prenosnih stranišč

Ameriško podjetje, ki se ukvarja s proizvodnjo in prodajo prenosnih stranišč, se je odločilo, da preprostost in praktičnost uporabe svojim strankam prikaže kar v praksi. Bi se prijavili za promotorja?

Delo promotorke je zaželen poklic. A ne za to podjetje. Vir: dailymail.co.uk

Delo promotorke je zaželen poklic. A ne za to podjetje. Vir: dailymail.co.uk

8. Električar na Tajskem

Da z elektriko ni šale, nas učijo že od zgodnjih let. Kaj šele z elektriko na Tajskem! Statistično je verjetnost, da bi jo odnesli, ne da bi vas stresla elektrika v celotni karieri, praktično nična.

Z elektriko ni šale. Vir: dailymail.co.uk

Z elektriko ni šale. Vir: dailymail.co.uk

9. Preizkuševalec vrtiljakov

Vsi se radi zabavamo in kdaj obiščemo vrtiljak, vlak smrti ali katerega od drugih “bruhalnikov”, ki nam po žilah požene adrenalin. Pa bi lahko to počeli osem ur dnevno?

Zabava ves dan? Vir: dailymail.co.uk

Zabava ves dan? Vir: dailymail.co.uk

10. Prostovoljec v raziskavah o komarjih

Si predstavljate, da vas v treh urah piči 500 komarjev? Zmagovalec v svojem poklicu je prenesel kar 3000 pikov brazilskih komarjev!

Nadležen je že en komar. Kaj pa 300? Vir: dailynewsdig.com

Nadležen je že en komar. Kaj pa 300? Vir: dailynewsdig.com

 

Pripravila: Jana Puhar