10 trikov, kako najhitreje in najbolj učinkovito olupiti sadje

10 trikov, kako najhitreje in najbolj učinkovito olupiti sadje

S toplejšim vremenom se vrača tudi sveže sadje. Tako radi ga imamo, res pa je, da nam lupljenje sadja velikokrat povzroča preglavice. Ker se nam zdi lupljenje preveč komplicirano, nas to kdaj pa kdaj odvrne od uživanja določene vrste sadja. S spodnjimi nasveti se bo to spremenilo: koža in lupina bosta leteli s sadja kot za šalo, vi pa boste postali prava sadna ninja!

#1 Lubenica

Lubenica je sadje, ki praktično definira poletje. Vendar lahko uživanje lubenice po rezinah hitro postane dolgočasno. Kaj ko bi jo za spremembo narezali na kockice? Spodnji video nasvet vam bo prišel še kako prav tudi pri pripravi sadnih solat, ki vključujejo melono, ter osvežilnih napitkih.

#2 Pomaranča

Obožujem pomaranče, vendar nikakor ne maram njihovega lupljenja. Vsakič nastane popolna zmešnjava, prsti se zlepijo, precej soka pa se izgubi že med lupljenjem. Ste vedeli, da je odstranjevanje pomarančnega olupka lahko mala malica? Samo oster nož je treba imeti!

#3 Melona

Melone so slastne in odličnega okusa, vendar zna biti njihovo lupljenje precej mučno. Po novem boste to lahko opravili v 1 minuti – elegantno in brez posebnega kravala.

#4 Mango

Če niste vešči dela z nožem, je lupljenje tega slastnega tropskega sadeža lahko prava nočna mora. Prepričani smo, da vas bo spodnji trik za lupljenje manga s pomočjo kozarca navdušil!

#5 Jabolka

Ta trik morda ni najbolj praktičen pri lupljenju posamičnih jabolk – najbolje se bo obnesel pri obdelavi večje količine jabolk (npr. za jabolčno pito). Vse, kar potrebujete, sta vrtalnik (ja, prav ste prebrali!) in običajen lupilec sadja in zelenjave.

#6 Grenivka

Ste se kdaj čudili, kako nekaterim uspe narezati grenivko na tako popolne rezine? Ni tako težko, kot izgleda! Od zdaj naprej jo boste lupili kot pravi profesionalci.

#7 Jagode

Jagod sicer ne lupimo, vendar je odstranjevanje stebla lahko zares nadležno. Obstaja odličen in enostaven način, kako to storiti s pomočjo slamice.

#8 Kivi

Ste mislili, da je za lupljenje kivija potreben nož? Poleg 30 sekund svojega časa potrebujete samo še žlico, s katero boste ločili kivijevo kožo od mesa.

#9 Ananas

Priznam, včasih kupim že narezan ananas in to samo zato, ker tisti bodičasti deluje tako ustrahujoče! Kako naj se lotim njegovega lupljenja?! Tukaj je droben trik, s katerim to postane zelo preprosto in celo zabavno.

#10 Breskve

Breskve lahko olupimo s pomočjo tople vode. Vse, kar potrebujemo, sta nož in lonec vrele vode. Začnemo tako, da v kožo breskve na dnu vrežemo znak X, nato pa jo za kratek čas potopimo v vročo vodo. Ko jo vzamemo iz vode, bo njena koža odstopila sama. Ta postopek je odličen še zlasti takrat, ko lupimo večjo količino breskev naenkrat.

Pripravila: Tanja Žuvela

Uvodna fotografija: Medical News Today