Bananine palačinke iz treh sestavin (brez moke in mleka)

Bananine palačinke iz treh sestavin (brez moke in mleka)

Le komu se ne pocedijo sline ob misli na slastne, tople, mehke palačinke? Oboževali smo jih že kot otroci in zdi se, da so ena tistih ljubezni, ki trajajo vse življenje. Pekle so jih že naše mame, spretno so jih v zraku obračali celo očetje, danes pa navdušenje z veseljem delimo naprej s svojimi otroci.

A kaj, ko se že na vsakem koraku govori o škodljivih učinkih glutena, da o mleku, hrani za teličke, sploh ne govorimo! Klasične palačinke so tako kar dvojni greh, sploh spomladi, ko želimo v pričakovanju poletja izgubiti kakšen kilogram in si pregreh zares ne moremo več privoščiti.

Banane so odličen vir magnezija, kalija in vlaknin! Vir: medicalnewstoday.com

Banane so odličen vir magnezija, kalija in vlaknin! Vir: medicalnewstoday.com

No, bananine palačinke po našem receptu si lahko spečete brez slabe vesti. Ne vsebujejo namreč niti moke niti mleka, narejene pa so le iz treh sestavin. Glavna sestavine so banane, odličen vir triptofana, ki ga telo potrebuje za proizvodnjo hormona sreče serotonina. Po bananinih palačinkah se boste počutili odlično! Ker so bogate z vitaminom B, pomirjajo živčni sistem, vsebuje pa tudi veliko magnezija in kalija ter malo natrija in so zato idealen sopotnik v boju proti visokemu krvnemu tlaku. Pripravljene so v le nekaj minutah, po njih pa boste zaradi velike vsebnosti vlaknin in beljakovin siti še dolgo.

Sestavine:

3 banane
3 jajca
1 žlička pecilnega praška
1 žlica kokosovega olja

Brez mleka in moke, pa tako slastne! Vir: kitchentreaty.com

Brez mleka in moke, pa tako slastne! Vir: kitchentreaty.com

Priprava:

Banane olupimo in z vilico dobro pretlačimo. V posodici razžvrkljamo jajca, dodamo pecilni prašek in banane. S kokosovim oljem namastimo ponev in vlijemo malenkost debelejše palačinke, ki jih popečemo na obeh straneh.

Pripravila: Jana Puhar
Naslovna fotografija: tagrecipes.com