Česen odpravi vnetje ušes že v enem dnevu brez antibiotikov

Česen odpravi vnetje ušes že v enem dnevu brez antibiotikov

Če se vi ali vaš otrok pogosto spopadate z vnetjem ušes, nikar takoj ne posegajte po antibiotikih. V le enem dnevu lahko skoraj povsem odpravite težavo s pomočjo preprostega naravnega zdravila.

Vnetje ušes običajno povzročijo bakterije, virusi ali glivice v ušesu. Zdravimo ga lahko s pomočjo učinkovitega in varnega naravnega zdravila – česna.

Ko otroci trpijo za vnetjem ušes, jih običajno odpeljemo k zdravniku, ki predpiše antibiotike. Toda antibiotiki ubijejo tudi dobre bakterije, ki so izjemno pomembne za naš imunski sistem, zato so otroci izpostavljeni številnim drugim boleznim.

Česnova prednost je, da ne ubije dobrih bakterij. Vse, kar moramo storiti, je, da v vodo iztisnemo sok nekaj strokov česna in ga precedimo. Nato s kapalko mešanico nakapljamo v uho. Uporabimo petkrat toliko destilirane vode kot česnovega soka. Česnova voda naj bo v ušesu nekaj minut, da opravi svoje delo. Nato uho nagnite navzdol, da izteče, ter uho sperite med tuširanjem.

Opozorilo: uporaba česna je lahko boleča, a bolečina izgine že po nekaj minutah, ko se uho pozdravi, pa povsem izgine. Če je bolečina neznosna, izlijte tekočino iz ušesa in prihodnjič uporabite bolj razredčeno česnovo vodo.

Postopek boste morali ponoviti le enkrat ali dvakrat, da boste opazili bistveno izboljšanje. Če gre za hujše vnetje ušes, ga ne zdravite sami, ampak obiščite zdravnika.

Preberite tudi: