Sedem grozljivih zgodb z zobozdravniškega stola

Sedem grozljivih zgodb z zobozdravniškega stola

Sodite tudi vi med tiste, ki se bojijo obiska pri zobozdravniku? Morda je vaš strah upravičen! Preberite sedem grozljivih zgodb, ki so se zgodile v zobozdravstveni ambulanti. Zagotovo si boste po branju začeli bolje čistiti zobe, saj si česa takega res ne želite doživeti!

Zaraščeni zobje

Dr. Joel Smith je povedal, da je razlog za večino težav z zobmi preprosto zanemarjanje ustne higiene. Nekega dne je naletel na pacienta, ki je povsem pozabil na čiščenje medzobnih prostorov. Zobni kamen in obloge so se preprosto zarasle. Ko je proces ustavil s čiščenjem, so zobje dobesedno izpadli, saj preprosto ni bilo ničesar več, kar bi jih zadržalo na svojem mestu!

Usta, polna črvov

Otroška usta, polna črvov!

Otroška usta, polna črvov!

Dr. Gary Glassman je v svoji ordinaciji navajen prestrašenih otrok, zato se je toliko bolj razveselil fantiča, ki je z veseljem skočil na stol. Toda navdušenje je kmalu minilo! Mama je potarnala, da zadnje čase opažajo, da si sin s prsti neprestano drgne eno stran čeljusti. Ko je deček odprl usta, je zdravnik  zagledal – črve! Po čiščenju je družino seveda podučil o pravilni ustni higieni.

Pod zobom je rasla rastlina

Nekega popoldneva se je zobozdravnik lotil čiščenja koreninskega kanala, da bi lahko kasneje pozdravil oboleli zob. Poleg kariesa je naletel na seme rastline, ki je dejansko že vzklilo in iz katerega je rasla sadika paradižnika! Lahko si predstavljate, kako presenečen je bil dr. Glassman!

Proteza, da bruhaš

V zobno ambulanto je prišla starejša gospa z zobno protezo. Splošno znano je, da je protezo treba redno, vsakodnevno čistiti. Že takoj, ko je gospa odprla usta, se je iz njih razlegel obupen vonj. Vonj po razkrajajoči se hrani in vnetih dlesnih je bil tako grozen, da se je zobarjeva asistentka opravičila in odšla – bruhat!

Gnojne tvorbe

Mlada zobozdravnica je imela z gnojnimi ekcemi slabe izkušnje: neki pacient je imel gnojni mehurček tako velik, da je prekrival polovico čeljusti! Ko je nekemu drugemu pacientu mehurček predrla, je njegova usta dobesedno zalil gnoj. To je bil najbolj odvraten prizor v njeni karieri!

Mravlje

Brada, polna mravelj! Vir: hiver.com

Brada, polna mravelj! Vir: hiver.com

Zobozdravnik je med svojim stažiranjem naletel na precej nenavaden prizor: v ustih pacienta je opazil mravljo. Kmalu zatem je odkril, da ni edina. V pacientovi bradi je bilo namreč celo leglo žužkov! Da ne bi užalil pacienta, je o svojem odkritju vljudno molčal.

Zlomljena čeljust

Zobozdravniki so doživeli marsikaj, toda tale primer je bil naravnost šokanten: med rutinskim puljenjem zoba se je pacientu zlomila čeljust! Pacient je moral nato naslednja dva meseca imeti ves čas ne le zaprta, temveč celo s prevezo fiksirana usta!

Pripravila: Jana Puhar