Na pomoč, kam izginjajo moji evri?! Privarčujte denar s to brezplačno aplikacijo

Na pomoč, kam izginjajo moji evri?! Privarčujte denar s to brezplačno aplikacijo

Je vaša denarnica prehitro prazna? Ne veste več, kam izginja vaš denar? Če ste vsaj na eno vprašanje odgovorili pritrdilno, je čas, da vzamete stvari v svoje roke. Pri upravljanju osebnih financ vam lahko na učinkovit način pomaga brezplačna mobilna aplikacija Money Lover. Omogoča vam, da na svojem Android telefonu ali iPhonu sledite svojim izdatkom in ugotovite, za kaj porabite največ denarja. Z njeno pomočjo bo varčevanje postalo mala malica, vaša denarnica pa bo kmalu spet polna!

Nakupi v trgovini se pogosto končajo tako, da kupimo več, kot smo si zadali. Običajno se izkaže, da smo domov prinesli stvari, ki jih sploh ne potrebujemo. Vendar pa se vsak porabljen evro še kako pozna v naši denarnici in na našem mesečnem proračunu. Z uporabo aplikacije Money Lover boste dobili odgovor na vprašanje, kje bi še lahko prihranili.

money-in-sock-euro-1236364-639x426 (500 x 333)

Finančna svoboda je bliže, kot si mislite! Vir: freeimages.com

Kako deluje?

Čisto preprosto. Ob prvem vpisu v aplikacijo najprej ustvarite denarnico (kasneje jih lahko ustvarite tudi več za različne namene), določite denarno valuto in začetno stanje v denarnici.

money1

Ustvarite svojo denarnico.

Vpisovanje izdatkov

Ko opravite kakršenkoli nakup, ga vpišite v aplikacijo s stiskom na plus (+). Pod Expense izberite vrsto izdatka, npr.: nakupi, računi, zabava, družina …

money01

Na izbiro imamo različne kategorije izdatkov. Za nakupe smo danes porabili 35 evrov.

Prihodki, posojila, dolgovi

Klik na plus (+) vam omogoča tudi vpisovanje prihodkov (Income), na primer plače, obresti, denar od prodaje, daril ali nagrad. Sem lahko vpišete tudi, koliko denarja ste komu posodili ali ga dolgujete (Debt/Loan).

money02

Prejeli smo 1000 evrov plače in prijatelju posodili 50 evrov.

Kakšno je trenutno stanje v moji denarnici?

Z izbiro opcije Transactions dobimo vpogled v trenutno stanje v denarnici. Tu si lahko ogledujemo tudi zgodovino naših transakcij ali vpisujemo bodoče transakcije.

money8

Trenutno imamo 915 evrov.

Za kaj porabim največ denarja?

Pod opcijo Report imate pregled nad tem, za kaj porabite največ denarja. Ravno na tem mestu lahko ugotovite, ali vam denar odteka pravzaprav zaradi nepomembnih stvari.

money11

Največ denarja gre za plačilo računov.

Začnimo varčevati!

Ko spoznate svoje vzorce porabe denarja, je čas, da si ustvarite finančni načrt in začnete varčevati. To storite pod opcijo Planning. Tukaj lahko določite, koliko denarja imate na voljo za posamezen izdatek, ustvarite varčevalni načrt, nastavite ponavljajoče se transakcije in vodite evidenco svojih računov.

IMG_1899 (211 x 374)

Od 250 evrov, ki jih imamo do konca meseca na razpolago za nakupe, nam je ostalo še 215 evrov.

Aplikacijo lahko brez težav uporabljate na različnih napravah: na pametnem telefonu, tabličnem ali osebnem računalniku.

Pripravila: Tanja Žuvela

Uvodna fotografija: 500px.com