Inteligentni ljudje so neurejeni, hodijo pozno spat in preklinjajo

Inteligentni ljudje so neurejeni, hodijo pozno spat in preklinjajo

Vam je šlo na živce, ko so vas kot otroka starši gnjavili, da morate pospraviti sobo, iti zgodaj spat in ne uporabljati grdih besed? Vse to je lahko povezano z vašim visokim inteligenčnim količnikom, poroča Business Insider.

Inteligentni ljudje pogosteje preklinjajo

Pogosto slišimo, da imajo ljudje, ki preklinjajo, ozek besedni zaklad – ne poznajo dovolj besed, da bi se lahko izrazili vljudno. A v resnici imajo ravno tisti, ki nikoli ne uporabijo sočne kletvice, omejen besedni zaklad, saj načrtno uporabljajo manj besed kot drugi.

So vas v otroštvu starši kaznovali zaradi preklinjanja? To je bil lahko znak visoke inteligence ... Vaše.

So vas v otroštvu starši kaznovali zaradi preklinjanja? To je bil lahko znak vaše visoke inteligence.

Ameriška raziskovalca Kristin L. Jay in Timothy B. Jay sta leta 2015 izvedla študijo, ki razbija mit o preklinjanju. Ugotovila sta, da so tisti ljudje, ki so v eni minuti našteli največ kletvic, dosegli boljši rezultat na testu inteligence. Tudi njihove govorne sposobnosti so bile nadpovprečne. Zaključek raziskave je bil, da je bogat izbor kletvic znak retorične spretnosti in ne omejenega besednega zaklada.

Inteligentni ljudje so nočne ptice

Radi ostajate dolgo pokonci? Tudi to je lahko znak visoke inteligence. Raziskovalci že dolgo preučujejo ljudi z izjemnimi sposobnostmi in ugotovili so, da je višji IQ bolj značilen za nočne ptice. Barack Obama, Charles Darwin, Winston Churchill in Elvis Presley so (bili) znani po bogatem nočnem življenju. Torej, če vztrajate do zgodnjih jutranjih ur, ste v dobri družbi!

Neurejena miza gre skupaj z inteligenco

Delovna miza Alberta Einsteina, ki mu res ne moremo očitati

Delovna miza Alberta Einsteina, ki mu res ne moremo očitati pomanjkanja inteligence. Vir: Brain Pickings

Veliko preklinjate in hodite pozno v posteljo? Če je tudi vaša miza neurejena, imamo za vas dobro novico. Študija, ki so jo izvedli na Univerzi v Minnesoti, je pokazala, da so nepospravljene mize genijev povezane z njihovo inteligenco. Če ne porabite veliko časa za čiščenje in razvrščanje vsega, kar vas obkroža, je vaš um očitno zaposlen s pomembnejšimi stvarmi.

Odkrili so tudi, da neurejeno okolje vodi v bolj ustvarjalen delovni proces. “Neurejena okolja spodbujajo odklon od tradicije, ki spodbudi svež pogled na stvari. Urejena okolja pa po drugi strani spodbujajo konvencionalen pristop,” je povedala ameriška psihologinja Kathleen Vohs.

Same dobre novice za nočne ptice, ki vam nikoli ne uspe pospraviti mize in se izogniti kletvicam. Vam kaj od tega zveni znano?